Alo SPESIALITETER

Med vår serie med utvalgte spesialiteter ønsker vi å presentere kulinariske opplevelser fra hele verden. Tørking er en eldegammel metode for konservering av fisk, og metoden har blitt brukt over hele verden med forskjellige typer av fisk som basis. Vi vil tilby de beste av disse smaksopplevelsene gjennom vår satsing på nye varianter. Vi vil bruke både forskjellige typer fisk og forskjellige produksjonsmetoder for tørking til dette.

Alo SPESIALITETER – Med vår serie med utvalgte spesialiteter ønsker vi å presentere kulinariske opplevelser fra hele verden. Tørking er en eldegammel metode for konservering av fisk, og metoden har blitt brukt over hele verden med forskjellige typer av fisk som basis. Vi vil tilby de beste av disse smaksopplevelsene gjennom vår satsing på nye varianter. Vi vil bruke både forskjellige typer fisk og forskjellige produksjonsmetoder for tørking til dette.

Alo av Laks er et eksempel på en slik godbit. Laks er en fisk med høyt fettinnhold, derfor må vi bruke en spesiell metode under forbereding og tørking av fisken. Dette for å unngå at fettet i laksen harskner og setter dårlig smak på fiskekjøttet under tørking. Metodene for dette er utviklet og vi håper vi snart kan presentere denne lekre godbiten for alle tørrfiskelskere.

Laks (Salmo salar), eller mer nøyaktig atlanterhavslaks, forekommer i Nordatlanteren og gyter i tilstøtende elver. Atlanterhavslaksen blir av mange holdt for å være den flotteste av lakseartene. Hannlaksen (som gjerne kalles hake) kan trolig bli opptil 1,5 m lang og veie mer enn 40 kg. Hunnlaksen blir noe mindre. Atlanterhavslaksen skiller seg fra Stillehavslaksen ved at den har færre enn 13 stråler i gattfinnen. Laksen har et lite, spisst hode og kroppen er tykkest rundt ved ryggfinnen. Halefinnen er svakt avrundet i formen. Munnen er moderat stor. Utseendet varierer gjennom de ulike fasene av livet, herunder også utfargingen.

Atlanterhavslaksen er endemisk for Nordatlanteren, fra Boston til polarsirkelen i nord på Atlanterhavets vestside og fra Portugal i sør til Karaporten i Russland på Atlanterhavets østside.

Vi kan love dere en rekke spennende smaker fra inn og utland.

 

 


Besøksadresse:

ALO STOCKFISH
Stålhaugen 9, 6065 Ulsteinvik, Norway

Generelle henvendelser:

tel: +47 900 58 847
mail: office@alostockfish.com

Salg:

tel: +47 919 05 262
mail: sales@alostockfish.com

Social media:

Copyright © Alo Stockfish. All rights reserved. Republication or redistribution of Alo Stockfish content, including by framing or similar means, is prohibited without the prior written consent of Alo Stockfish. 'Alo Stockfish' and the Alo logo are registered trademarks and trademarks of Alo and its affiliated companies. Alo Stockfish is a part of the Innomarin Group.